Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτό το ήξερες;





Κάποια είδη μυρμηγκιών επιτίθενται σε φωλιές άλλων μυρμηγκιών, σκοτώνοντας την "βασίλισσα" και παίρνοντας τους "εργάτες" σαν σκλάβους. Μάλιστα, οι "εισβολείς" εξαναγκάζουν τους "δούλους" να κάνουν τις δυσκολότερες εργασίες.

Κατά την διάρκεια της Α΄ Σταυροφορίας, μια ομάδα φανατικών στρατιωτών, οι οποίοι έστεκαν μεν καλά στα μυαλά τους, αλλά ήταν απελπισμένοι, βάδιζαν για πολλές ώρες πίσω από μια χήνα, καθώς πίστευαν ότι ήταν ευλογημένη από το Άγιο Πνεύμα!

Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της επικής ταινίας "Η Βίβλος", ο σκηνοθέτης Τζον Χιούστον δήλωσε: "Δεν ξέρω πώς τα κατάφερε ο Θεός, αλλά εγώ δυσκολεύομαι πολύ".



Κατά τον Μεσαίωνα, τα ζώα δικάζονταν ακόμη και με την ποινή του θανάτου. Το 1386, ένα γουρούνι καταδικάστηκε σε απαγχονισμό (και αφού νωρίτερα του είχαν κόψει τα πόδια), με το αιτιολογικό της δολοφονίας ενός κοριτσιού. Πριν την εκτέλεση, είχαν ντύσει το γουρούνι με τα ρούχα του θύματος.


Λόγω κρουσμάτων κερδοφορίας, από το 1950 και έκτοτε όλοι οι νικητές των Όσκαρ υπογράφουν συμβόλαιο, σύμφωνα με το οποίο τους απαγορεύεται να πουλήσουν το πολυπόθητο βραβείο.


Με εξαίρεση τις σημαίες της Ελβετίας και του Βατικανού που είναι τετράγωνες, οι σημαίες όλων των άλλων χωρών είναι ορθογώνιες παραλληλόγραμμες.


Με την ονομασία "Μάχη της Καμήλας" έμεινε στην ιστορία η ενδοαραβική σύγκρουση στη Βασόρα, το 656 μ.Χ. Ο λόγος; Στην μάχη αυτή σκοτώθηκαν και οι 70 άντρες που κράτησαν διαδοχικά τα χαλινάρια της καμήλας, στην οποία επέβαινε η χήρα του Μωάμεθ, Αϊσά.


Μετά την περίφημη εισβολή των Η.Π.Α. στην Γρενάδα, τον Οκτώβριο του 1983, ο αμερικανικός στρατός έκανε 9.000 παρασημοφορήσεις. Αν και στην απόβαση συμμετείχαν μόνο 7.000 άνδρες...


Μεταξύ 1666 και 1766, 250.000 Αφρικανοί σκλάβοι πέθαναν διασχίζοντας τον Ατλαντικό κατά την μεταφορά τους στις αποικίες της Αμερικής. Η θνησιμότητα του "φορτίου" σε κάθε ταξίδι ήταν 10-12%.


Μέχρι να βγει από την ατμόσφαιρα το διαστημόπλοιο "Saturn 5" έκαιγε 13,5 τόνους καύσιμα το δευτερόλεπτο.

Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει περισσότερα από 4.500 διαφορετικά είδη ποντικοπαγίδας.


Μέχρι το 1840, τα προφυλακτικά κατασκευάζονταν από έντερα ζώων και κύστες ψαριών σε εργοστάσιο όπου δούλευαν μικρά κορίτσια.


Μέχρι τον 14ο αιώνα, τα ρολόγια είχαν μόνο ωροδείκτη. Έπρεπε να περάσουν τουλάχιστον δύο αιώνες για να προστεθούν λεπτοδείκτες και δευτερολεπτοδείκτες!

Μέχρι τον 7ο μήνα της ζωής του, ένα μωρό έχει την δυνατότητα να αναπνέει και να καταπίνει ταυτόχρονα. Ένας ενήλικας δεν μπορεί να το κάνει ποτέ αυτό.


Μια έρευνα στις Η.Π.Α. έδειξε πως στα αμερικανικά χρήματα υπήρχαν επικίνδυνα βακτηρίδια, όπως ο σταφυλόκοκκος -σε ποσοστό 18% στα νομίσματα και 7% στα χαρτονομίσματα.


Μια έρευνα του "Κλαμπ Μεντ" έδειξε πως τα ζευγάρια που κάνουν δίαιτα κατά την διάρκεια των διακοπών τους, τσακώνονται τρεις φορές συχνότερα, σε σχέση με αυτά που τρώνε κανονικά.

Μια καρέκλα σε ένα γραφείο μετακινείτε περίπου 8 μίλια τον χρόνο.


Μια κολομβιανή εταιρεία προφυλακτικών παρουσίασε, σχετικά πρόσφατα, το προφυλακτικό-εσώρουχο. Το εσώρουχο έχει μια λεπτή ρητινώδη μεμβράνη, η οποία επιμηκύνεται, σαν το συνηθισμένο προφυλακτικό.


"Μικρό παιδί" και "Χοντρός άντρας" ήταν οι κωδικές ονομασίες που είχαν δώσει οι Αμερικανοί στις ατομικές βόμβες που έριξαν στη Χιροσίμα (6/8/45) και στο Ναγκασάκι (9/8/45)


Μισό λίτρο μιας οποιασδήποτε cola περιέχει ποσότητα καφεΐνης ίση με αυτήν που περιέχει μια κούπα καφέ.

Mόνο ένας στα 2 δισεκατομμύρια ανθρώπων θα ζήσει πάνω από 116 χρονών


Ο Αλγερινός Μοχάμεντ Σαμίρ Φεράτ γλίτωσε τον θάνατο, όταν παραχώρησε τη θέση του σε κάποιον άλλον, στην πτήση προς τη Βοσνία, το 1996. Ωστόσο, ο Φεράτ σκοτώθηκε τον ίδιο χρόνο, όταν πετώντας από Νέα Υόρκη προς Παρίσι, κατέπεσε το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε.


Ο αναπτήρας εφευρέθηκε πριν από τα σπίρτα.


Οι επιβάτες τις πρώτης θέσης λαμβάνουν τρεις φορές περισσότερο οξυγόνο απ' τους επιβάτες της οικονομικής θέσης. Ο πιλότος του αεροπλάνου λαμβάνει 10 φορές περισσότερο οξυγόνο απ' όλους.


Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.


Οι Εσκιμώοι είναι ο μοναδικός λαός που δεν παίζει τυχερά παιχνίδια.


Oι HΠA αγόρασαν την Aλάσκα από την Pωσία προς 2,5 δεκάρες το στρέμμα και το Mανχάταν από τους Iνδιάνους με 24 δολάρια.

Οι Η.Π.Α. παράγουν το 19% της παγκόσμιας ποσότητας σκουπιδιών, με τον μέσο Αμερικανό να είναι πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη (2 κιλά ημερησίως).


Οι καμηλοπαρδάλεις δεν έχουν φωνητικές χορδές.


Οι καμηλοπαρδάλεις συχνά γεννούν όρθιες. Αυτό σημαίνει ότι το μωρό, με το που θα γεννηθεί, κάνει ελεύθερη πτώση από ύψος περίπου δύο μέτρων.


Οι καρχαρίες δεν έχουν νηκτική κύστη. Για το λόγο αυτόν πρέπει να κολυμπούν συνεχώς, ώστε να επιπλέουν.


Οι κάτοικοι των νησιών Φίτζι πιστεύουν ότι ο θεός τους (Ματαβαλού) έχει οκτώ στομάχια και, όπως είναι φυσικό, τρώει συνεχώς!


Οι περισσότεροι άνθρωποι περπατάνε 185.000 χλμ. κατά την διάρκεια της ζωής τους. Tεσσερισήμισι φορές, δηλαδή, τον γύρο του κόσμου.

Οι περισσότεροι λαοί είχαν θεοποιήσει τα ηφαίστεια: οι Έλληνες είχαν τον Ήφαιστο, οι Ρωμαίοι τον Βουλκάνο, οι Πολυνήσιοι την πανέμορφη και οξύθυμη θεά Πέλε και οι Ινδιάνοι τους θεούς Λάο και Σκελ.

Οι πολικές αρκούδες είναι αριστερόχειρες.


Όλοι οι κύκνοι στην Aγγλία είναι ιδιοκτησία του στέμματος, και κανείς δεν επιτρέπεται να τους πειράξει.


Παράξενες μορφές χρήματος: μπρούτζινα τύμπανα στη Μαλαισία, κύβοι αλατιού στην Αιθιοπία, ένα μπολ για ποτό στα νησιά Φίτζι και μικροσκοπικά κομμάτια από όστρακα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι Ινδιάνοι της Βορείου Αμερικής.


Η πρώτη βόμβα υδρογόνου ζύγιζε 65 τόνους και είχε το κωδικό όνομα "Ivy Make". Η ρίψη της έγινε το 1952 και η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή, που εξαφανίστηκε κυριολεκτικά ένα από τα νησιά Μάρσαλ!


Η πρώτη διαφήμιση προφυλακτικών εμφανίστηκε στο περιοδικό "Τάτλερ", στο τεύχος της 12ης Μαΐου του 1709. Η τότε ονομασία τους ήταν "μηχανές που προστατεύουν από τα τραύματα της αγάπης"!

Η πρώτη ομιλούσα κούκλα παρουσιάστηκε από τον Γιόχαν Μέιλζελ το 1820, ενώ βελτιώθηκε το 1887 από τον Τόμας Έντισον, ο οποίος εφάρμοσε στο παιχνίδι τον φωνογράφο του

Η "ρόδα" του λούνα παρκ κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1893, από τον Γκέιλ Φέρις, και παρουσιάστηκε στην Παγκόσμια Έκθεση Κολόμβου στο Σικάγο. Η διάμετρός της ήταν 80 μέτρα και χωρούσε 2.160 άτομα.
Η σοκολάτα περιέχει την ίδια ουσία -φενιλεθιλαμίνη- που παράγει ο εγκέφαλος του ανθρώπου που είναι ερωτευμένος!

Η τελευταία λέξη της μόδας στο πυρηνικό οπλοστάσιο ονομάζεται "Β61-11". Είναι μια βόμβα που εκρήγνυται αρκετά μέτρα κάτω απ' την επιφάνεια του εδάφους, προκειμένου να καταστρέψει τα υπόγεια πυρηνικά καταφύγια.


Η Τζόαν Κόλινς ήταν 50 χρονών όταν, το 1983, πόζαρε ημίγυμνη για το περιοδικό "Playboy". Σημειωτέον ότι το εν λόγω τεύχος εξαντλήθηκε τάχιστα!


Η τραγουδίστρια Λένα Γκόλμπερτ Φορντ, η οποία ερμήνευσε το τραγούδι "Keep the home fires burning" ("Κρατήστε τις φωτιές των σπιτιών αναμμένες"), κάηκε μέσα στο σπίτι της.


Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί είναι 57,8 βαθμοί Κελσίου. Μάλιστα, σημειώθηκε δύο φορές: στις 13 Σεπτεμβρίου του 1922, στην Αλ Αζίζια της Λιβύης, και στις 11 Αυγούστου του 1933, στο Σεν Λούις του Μεξικού.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε ποτέ στη γη είναι -89,2 βαθμούς Κελσίου (Ανταρκτική 1983)


H ψηλότερη γυναίκα που μετρήθηκε ποτέ είναι μια Κινέζα με ύψος 2.47 μέτρα.


"Θα είναι σαν να πάτε βόλτα στην εξοχή. Δεν θα χρειαστείτε καν όπλα", ήταν τα λόγια ενός εκ των διοικητών των συμμαχικών δυνάμεων, στη μάχη του Σομ, το 1916. Σε λιγότερο από μία ώρα, οι απώλειες των συμμάχων είχαν φτάσει τους 57.470 άντρες.

Κάθε 30 δευτερόλεπτα κατατίθεται μία μήνυση στις ΗΠΑ.

Κάθε αμερικανός ξοδεύει κατά μέσο όρο 2,500 ευρώ το χρόνο για φαγητό από Fast Food . Το αντίστοιχο έξοδο ενός Ιταλού είναι μόλις 350 ευρώ.


Κάθε φορά που σαλιώνεις ένα γραμματόσημο καταναλώνεις 1/10 της θερμίδας .


Καθε χρόνο, εκδηλώνονται περισσότερες από 55.000 σεισμικές δονήσεις παγκοσμίως, έντασης 3+ βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ μόλις 1 σεισμός ξεπερνά τους 8 βαθμούς.


Κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο κατασκευάζονται 500.000.000.000 τούβλα.


Κάποια είδη μυρμηγκιών επιτίθενται σε φωλιές άλλων μυρμηγκιών, σκοτώνοντας την "βασίλισσα" και παίρνοντας τους "εργάτες" σαν σκλάβους. Μάλιστα, οι "εισβολείς" εξαναγκάζουν τους "δούλους" να κάνουν τις δυσκολότερες εργασίες.


Κατά την διάρκεια της Α΄ Σταυροφορίας, μια ομάδα φανατικών στρατιωτών, οι οποίοι έστεκαν μεν καλά στα μυαλά τους, αλλά ήταν απελπισμένοι, βάδιζαν για πολλές ώρες πίσω από μια χήνα, καθώς πίστευαν ότι ήταν ευλογημένη από το Άγιο Πνεύμα!


Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της επικής ταινίας "Η Βίβλος", ο σκηνοθέτης Τζον Χιούστον δήλωσε: "Δεν ξέρω πώς τα κατάφερε ο Θεός, αλλά εγώ δυσκολεύομαι πολύ".


Στο Λος Άντζελες, το 1934, νικήτρια των 100 μ. αναδείχθηκε η Στέλλα Γουόλς, η οποία ζούσε στο Οχάιο, αλλά έτρεξε με τα χρώματα της γενέτειράς της Πολωνίας. Ύστερα από 48 χρόνια, αποκαλύφθηκε ότι η Γουόλς ήταν άντρας!


Στο Devon, Connecticut, είναι παράνομο να περπατάς ανάποδα μετά το ηλιοβασίλεμα.


Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Αϊόβα που έγινε το 1969, το άγχος των γονέων κατά την διάρκεια της σύλληψης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον καθορισμό του φύλου του παιδιού. Το παιδί παίρνει τα φύλο του γονέα με το λιγότερο άγχος.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το 2000, στη Γροιλανδία, το 56% των αγοριών και το 45% των κοριτσιών -ηλικίας έως 15 ετών -καπνίζουν συστηματικά.

Τα αμερικάνικα ταχυδρομεία διαβεβαιώνουν τους πελάτες τους πως δεν πρόκειται να παχύνουν σαλιώνοντας τα γραμματόσημα για να κολλήσουν, καθώς η ποσότητα της κόλας που περικλείεται σε κάθε γραμματόσημο, δεν ξεπερνά το ένα δέκατο της θερμίδας.


Τα βρέφη έχουν τόσο πολύ ανεπτυγμένη την αίσθηση της όσφρησης, όσο κανείς άλλος. Χαρακτηριστικό είναι ότι αναγνωρίζουν την μαμά τους πρωτίστως από την οσμή της.


Τα γνωστά σε όλους μας "νυχτικά" εμφανίστηκαν στην Ευρώπη τον 16ο αιώνα. Έως τότε, οι άνθρωποι κοιμούνταν είτε γυμνοί είτε με τα ρούχα τους.


Τα γουρούνια δε μπορούν να κοιτάξουν ποτέ τον ουρανό.


Τα εξειδικευμένα μαγαζιά προφυλακτικών εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο Αμστερνταμ το 1700. Μέχρι τα μέσα του αιώνα, η μόδα είχε μεταφερθεί στο Λονδίνο, όπου τα πολυτερέστερα καταστήματα πουλούσαν αρωματισμένα προφυλακτικά, σχηματισμένα πάνω σε γυάλινα καλούπια.

Τα καβούρια περπατάνε στο πλάι, για να μην μπερδεύουν τα πόδια τους. Άλλωστε, τα τέσσερα ζευγάρια πόδια και οι δύο δαγκάνες τους, θα έκαναν ανυπόφορη οποιαδήποτε προσπάθεια να περπατήσουν στην ευθεία.


Τα κραξίματα της πάπιας δεν έχουν αντίλαλο.


Τα μάτια μας έχουν πάντα το ίδιο μέγεθος εκ γεννηθείς, αλλά οι μύτες και τα αυτιά μας συνέχεια μεγαλώνουν

Τα μήλα είναι αποτελεσματικότερα από την καφεΐνη στο να κρατούν τους ανθρώπους ξύπνιους το πρωί.


Τα νεογέννητα δεν είναι τυφλά, όπως πιστεύουν πολλοί. Μελέτες έχουν δείξει ότι έχουν επαρκή όραση, ώστε να μπορούν να διακρίνουν τις διαβαθμίσεις του φωτός.


Tα νύχια των χεριών μεγαλώνουν τέσσερις φορές ταχύτερα από τα νύχια των ποδιών.


Τα ούρα της γάτας λάμπουν στο σκοτάδι.


Τα πουλιά Kiwi είναι τυφλά, κυνηγούν με την όσφρηση.


Τα χαρτονομίσματα δεν κατασκευάζονται από χαρτί -όπως πιστεύουν πολλοί. Στην πραγματικότητα είναι 74% βαμβάκι και 25% λινό.


Τα Lego είναι εφεύρεση του Δανού κατασκευαστή παιχνιδιών Όλε Κρίστιανσεν. Πρωτοπαρουσιάστηκαν στην αγορά το 1949, ενώ έξι μοναχά τουβλάκια μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους με 102.981.500 διαφορετικούς τρόπους.

O ισχυρότερος μυς στο ανθρώπινο σώμα είναι η γλώσσα.

O Λουδοβίκος ο 14ος της Γαλλίας έκανε μπάνιο μόνο μια φορά τον χρόνο.

Ο Ντεκάρτ ανακάλυψε το "Σύστημα Συντεταγμένων", παρατηρώντας μια μύγα να περπατάει σ' ένα ταβάνι με πλακάκια.


O μέσος άνδρας βγάζει σε τριάντα χρόνια γύρω στο ένα κιλό γένια.


Ο μόνος πρόεδρος των Η.Π.Α. που γεννήθηκε την 4η Ιουλίου (ημέρα της Ανεξαρτησίας των Αμερικανών) είναι ο Κάλβιν Κούλιτζ (1872). Αντιθέτως, την ημέρα αυτή πέθαναν ο Τόμας Τζέφερσον (1826) και ο Τζέιμς Μονρόε (1831).

Ο πιο παχύς άνθρωπος στον κόσμο ζυγίζει 620 κιλά.


Ο πιο συνηθισμένος τραυματισμός μέσα σ' ένα αεροπλάνο είναι από τις πτώσεις φορητών υπολογιστών (λάπτοπ) και χαρτοφυλάκων, αντικείμενα τα οποία βρίσκονται μέσα στα ντουλάπια, πάνω απ' τα κεφάλια των επιβατών.


Ο σερ Μάιλς Πάτριτζ έπαιξε με τον Ερρίκο τον Η΄ στα ζάρια τις καμπάνες της εκκλησίας του Αγ. Παύλου. Τελικά, κέρδισε ο πρώτος και πήρε το βραβείο του.

Ο συνολικός αριθμός των τερμιτών που ζουν στον πλανήτη μας είναι δεκαπλάσια του πληθυσμού της γης!


Ο τελευταίος θανατοποινίτης που εκτελέστηκε στην Ελλάδα ήταν ο Βασίλης Λυμπέρης, στις 25/8/72.

Ο τελευταίος στρατιώτης που σκοτώθηκε στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ο Αμερικανός Χένρι Γκούντερ. Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός υπογράφτηκε στις 11 το πρωί της 11ης Νοεμβρίου του 1918. Στις 11:01 ο Αμερικανός στρατιώτης δέχτηκε μια μοιραία σφαίρα στο κεφάλι!

Ο Τζ. Φ. Κένεντι (πρόεδρος των Η.Π.Α.) παραιτήθηκε από το Αμερικανικό Ναυτικό, μετά τη βύθιση του πλοίου που κυβερνούσε, από εμβολισμό εχθρικού σκάφους, στις 2 Αυγούστου του 1943.


Ο Τρούμαν (πρόεδρος των Η.Π.Α.) είχε στείλει επιστολή εκφοβισμού σ' έναν κριτικό, ο οποίος δεν εκτιμούσε τις τραγουδιστικές ικανότητες της κυρίας Τρούμαν, απειλώντας τον πως... θα του έσπαγε την μύτη.


Ο φλοιός των δέντρων σεκόγια είναι άφλεκτος. Σε περίπτωση που το δέντρο πάρει φωτιά, τότε αυτή καίει μόνο το εσωτερικό του δέντρου.


Ο Φρανκ Όστιν αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα στο σπίτι του, στο Μάντσεστερ, το 1996. Βρήκε όμως τις δυνάμεις και κάλεσε ασθενοφόρο. Όταν έφτασαν οι τραυματιοφορείς, ύστερα από λίγη ώρα, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα 17 ροντβάιλερ που είχε ο Όστιν, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να καλέσουν την αστυνομία. Μετά δύο ώρες και αφού προηγουμένως οι αστυνομικοί σκότωσαν ένα σκύλο, έφτασαν στον Όστιν, ο οποίος όμως ήταν ήδη νεκρός.


Ο χρυσός είναι το μοναδικό μέταλλο το οποίο δεν σκουριάζει ακόμη κι όταν θαφτεί κάτω από τη γη για χιλιάδες χρόνια.


O John Belavia, ένας αμερικανός μανιακός του τζόγου μετείχε σε 5.000 κληρώσεις δώρων και ποτέ δεν κέρδισε κάτι.


O Mel Blanc (η φωνή του Mπαγκς Mπάνι) ήταν αλεργικός στα καρότα.


Oι Aμερικανοί τρώνε κάθε μέρα 72.000 τετραγωνικά μέτρα πίτσα.

Οι αρουραίοι γεννούν κατά μέσο όρο 2.000 μικρά τι χρόνο.


Οι αρχαίοι Κινέζοι ζωγράφοι μπορούσαν ελεύθερα να ζωγραφίζουν γυμνές γυναίκες και ερωτικές περιπτύξεις. Ποτέ τους, όμως, δεν ζωγράφισαν μια γυμνή γυναικεία πατούσα!


Οι βλεφαρίδες κρατούν 5 μήνες, μετά πέφτουν.

Οι γαλοπούλες τσιμπούν μέχρι θανάτου στα μέλη του κοπαδιού που διαφέρουν από τα υπόλοιπα ή εμφανίζουν κάποια γενετική δυσλειτουργία.


Οι γάτες ακούν υπέρηχους.


Οι γάτες μπορούν να βγάλουν 100 φωνητικούς ήχους, ενώ τα σκυλιά 10.


Οι γρύλοι ακούν μέσω τον γόνατων τους


Οι γυναίκες ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους 2 φορες συχνότερα απ' ότι οι άντρες.


Οι δεξιόχειρες ζουν περισσότερο από τους αριστερόχειρες.


Οι διαστημικές στολές των αστροναυτών ζυγίζουν 103 κιλά στη Γη αλλά στο διάστημα είναι πανάλαφρες λόγω της έλλειψης βαρύτητας.


Οι εισπράξεις από τον παράνομο τζόγο στις Η.Π.Α., ετησίως, ξεπερνούν τα συνολικά έσοδα των 25 μεγαλύτερων βιομηχανιών της χώρας


Το τελευταίο μέλος της οικογένειας Βοναπάρτη, ο Τζερόμ Ναπολέων Βοναπάρτης, πέθανε το 1945, όταν μπερδεύτηκε στο λουρί του σκύλου του και έπεσε στο έδαφος.


Το τελευταίο μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι που εκδόθηκε ήταν το "Φόνος από το παρελθόν". Το έγραψε το 1940, αλλά στη διαθήκη της απαιτούσε να βγει στην δημοσιότητα μετά τον θάνατό της (1976).


Tο συνολικό όνομα του Hνωμένου Bασιλείου είναι: «Hνωμένο Bασίλειο της Mεγάλης Bρετανίας, Bόρειας Iρλανδίας και του Berwick-upon-Tweed». To τελευταίο είναι μια πολύ μικρή πόλη στα σύνορα με την Σκωτία, την οποία διεκδικούσε ο βασιλιάς των Σκωτσέζων επι μακρόν. H πόλη αυτή μάλιστα ήταν επίσημα σε εμπόλεμη κατάσταση με την Γερμανία, μέχρι το 1987 επειδή ο Tσόρτσιλ κήρυξε τον πόλεμο με το συνολικό όνομα του Hνωμένου Bασιλείου, αλλά στην συνθήκη συνθηκολόγησης ξεχάστηκε να αναγραφεί.


Το χαρτί αποτελεί περίπου το 20% του συνολικού όγκου των σκουπιδιών. Από αυτό, περισσότερο από το 90% είναι χαρτί συσκευασίας. Το τραγικό είναι ότι για το χαρτί αυτό, το οποίο συνήθως καταλήγει στις χωματερές, κόβονται κάθε χρόνο 5,3εκατομμύρια δέντρα.


Το W είναι το μόνο γράμμα στην Αγγλική αλφάβητο που έχει πάνω από μια συλλαβή.


Τον 10ο αιώνα, ο Μεγάλος Βεζίρης της Περσίας έπαιρνε όλη την προσωπική του βιβλιοθήκη (117.000 τόμοι) μαζί του, όπου κι αν πήγαινε. Μάλιστα, τους τόμους μετέφεραν καμήλες, οι οποίες είχαν εκπαιδευτεί προηγουμένως να βαδίζουν με ...αλφαβητική σειρά!

Τον 15ο αιώνα, στη Βαυαρία, τα μέλη της ευαγγελικής σέκτας "Αδερφότητα της Μοραβίας", εξαιτίας της αποστροφής τους απέναντι στη βία και την αιματοχυσία, όταν έπρεπε να εκτελέσουν κάποιον τον γαργαλούσαν μέχρι θανάτου!

Τον 18ο αιώνα στη Αγγλία, στις παράνομες λέσχες, όπου ο τζόγος ανθούσε, υπήρχε ένας υπάλληλος που η μόνη του δουλειά ήταν να καταπιεί τα ζάρια σε περίπτωση που έκανε έφοδο η αστυνομία!


Τον 3° αιώνα π.χ. οι αρχαίοι κάτοικοι της Ιταλίας φορούσαν μασέλες φτιαγμένες από δόντια ζώων.


Τον Δεκέμβριο του 1985, στο Ότζιν της πολιτείας Όρεγκον, ένα γατάκι έβαλε φωτιά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο του σπιτιού, δαγκώνοντας το καλώδιο απ' τα λαμπάκια. Λόγω της θερμότητας που εκλύθηκε, έσπασε η γυάλα με το χρυσόψαρο και το νερό που χύθηκε περιόρισε σημαντικά τη φωτιά, μέχρι να καταφτάσουν οι πυροσβέστες για να τη σβήσουν? Το χρυσόψαρο, ονόματι Κλάιντ, τελικά επέζησε!

Τον Μάιο του 1992, ο γιατρός Σέσιλ Γιάκομπσον καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση για απάτη. Ο Γιάκομπσον, επί 20 χρόνια, διηύθυνε μια κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης στη Βιρτζίνια. Το σφάλμα του ήταν ότι σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούσε το δικό του σπέρμα. Στο τέλος, είχε "αποκτήσει" 70 παιδιά!


Τον Οκτώβριο του 1999, στις φυλακές του Λιτλ Ροκ του Άρκανσο, ο δολοφόνος Κένεθ Γουίλιαμς μπήκε σ' ένα βαρέλι με 500 γαλόνια πολτού χοιρινού κρέατος, το οποίο ήταν στην κουζίνα της φυλακής, ενώ λίγη ώρα αργότερα δραπέτευσε, όταν πετάχτηκαν τα σκουπίδια στην φάρμα της φυλακής. Συνελήφθη λίγες μέρες αργότερα.


Τουλάχιστον άλλοι 9.000.000 άνθρωποι έχουν γενέθλια την ίδια μέρα με εσένα.


Υπάρχουν 1.500 ενεργά ηφαίστεια σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων τα 500 βρίσκονται στην επιφάνεια της Γης. Περίπου 550 ηφαίστεια έχουν εκραγεί μέχρι σήμερα.


Υπάρχουν 336 λακουβίτσες σε ένα μπαλάκι του γκολφ.


Περίπου 3.5 εκατομμύρια τόνους οικιακών σκουπιδιών παράγουμε κάθε χρόνο στην Ελλάδα.


Πολύ μελάνι έχει χυθεί για το μεσαίο γράμμα στο όνομα του Αμερικανού προέδρου Χάρι Σ. Τρούμαν, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.


Πριν δύο χρόνια μπήκε στην Aνταρκτική, το πρώτο μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών, στο κέντρο ερευνών McMurdo.

Πριν το θρίαμβο του Κώστα Κεντέρη, οι Αμερικανοί ήταν αήττητοι στα 200 μ. από το 1976.


Σαράντα επτά αντίτυπα της Βίβλου πουλιούνται κάθε λεπτό σε όλο τον κόσμο.


Σήμερα κυκλοφορούν περισσότερα εκατονταδόλαρα στην Pωσία απ' ότι κυκλοφορούν στις HΠA.


Στατιστικά στοιχεία αναφέρουν ότι μεγαλύτερο αριθμό γεννήσεων έχουμε κατά την διάρκεια της χάσης του φεγγαριού, παρά κατά το γέμισμά του.


Στα Νησιά του Σολομώντα, μέχρι τον 20ό αιώνα, χρησιμοποιούσαν τα δόντια των σκύλων σαν νομίσματα.


Στη Βίβλο αναφέρονται 49 διαφορετικά φαγητά, το αλάτι περισσότερες από 30 φορές, ενώ τα αμύγδαλα και τα φιστίκια είναι οι μόνοι "βιβλικοί" ξηροί καρποί.

Στη Ζιμπάμπουε ζει μια φυλή ιθαγενών , τα μέλη της οποίας έχουν μόνο 2 δάχτυλα σε κάθε τους πόδι.

Στη Σκοτία, επί πολλά χρόνια, πίστευαν ότι το να περπατήσει κάποιος ανάμεσα σε δύο κοκκινομάλλικα κορίτσια είναι σημάδι πως η υγεία του θα βελτιωθεί πολύ σύντομα.

Στην αιματηρή μάχη του Ρουρκ (1789), ένας Άγγλος στρατιώτης γλίτωσε από την μανία των Ζουλού, μπαίνοντας σε μια ντουλάπα! Οι ιθαγενείς, οι οποίοι δεν είχαν δει ποτέ τους ντουλάπα στη ζωή τους, πίστεψαν πως ήταν κάποιο είδος δέντρου και δεν ασχολήθηκαν μαζί της.


Στην Ελλάδα υπάρχουν 39 ηφαίστεια, μεταξύ των οποίων αυτά της Σαντορίνης, της Μήλου, της Νισύρου και των Μεθάνων.


Στην Ευρώπη αντιστοιχούν 24 δάσκαλοι όλων των βαθμίδων ανά 1.000 κατοίκους. Στη Νότια Ασία, η αντιστοιχία είναι 9 δάσκαλοι ανά 1.000 κατοίκους.


Στην Ιαπωνία παράγουν τετράγωνα λεμόνια, είναι πιο εύκολο να συσκευαστούν.

Στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου (τέλη του '60), υπήρχαν 78.000 πυρηνικά όπλα ισχύος 12,5 δισεκατομμυρίων τόνων TNT. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχούσε σε δυόμισι τόνους πυρηνικών ανά έναν κάτοικο του πλανήτη.

Στην Ολυμπιάδα του Σεν Λούις (1904), το μοναδικό χρυσό μετάλλιο για τους Ευρωπαίους κατέκτησε ο Έλληνας Περικλής Κακούσης, στην άρση βαρών.


Στην "Τόρα", τον εβραϊκό νόμο που αποτελείται από τα πρώτα 5 βιβλία της Βίβλου, υπάρχουν 613 εντολές, από τις οποίες οι 365 είναι απαγορεύσεις!


Στις αρχές του 19ου αιώνα, κάποιοι βιομήχανοι είχαν κατασκευάσει ρολόγια που έπαιρναν ενέργεια από την μυϊκή προσπάθεια των εργατών, καθυστερώντας το τέλος της εργάσιμης μέρας, έως ότου βέβαια εξαντληθούν τελείως οι εργάτες.


Στις Η.Π.Α., η αεροπορική εταιρεία "Δέλτα" έχει τη μικρότερη συχνότητα ατυχημάτων, με 1 ατύχημα ανά 3,3 εκατ. πτήσεις. Αντιθέτως, η "TWA" και η "Αλάσκα" έχουν την μεγαλύτερη -1 ατύχημα ανά 1,3 εκατ. πτήσεις.


Στις περισσότερες διαφημίσεις που έχουν εμφανιστεί ρολόγια χειρός, η ώρα δείχνει 10:10.



Και μην ξεχνάτε να γίνετε μέλη στις σελίδες που διατηρούμε στο sync, στο twitter ή στο facebook ώστε να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε μας ανάρτηση !!!



No response to “Αυτό το ήξερες;”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails