Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Ο τρελός γιατρός






Ο εγκέφαλος πίσω από την παράνοια της CIA



Ο Sidney Gottlieb γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου του 1918 στη Νέα Υόρκη και πέθανε στις 7 Μαρτίου του 1999. Αφού τον απέρριψε ο αμερικανικός στρατός για λόγους υγείας σπούδασε χημικός και το 1951 προσελήφθη στη CIA.

Μια μεγάλη καριέρα ξεκινά: Το 1953 αναλαμβάνει το MK ULTRA, το περίφημο πρόγραμμα πλύσης εγκεφάλου μέσω της χρήσης LSD (ο ίδιος ήταν τακτικός και ενθουσιώδης χρήστης). Κατά τη διάρκεια του MK ULTRA η CIA χρηματοδοτούσε κρυφά μια σειρά οίκων ανοχής και οι πελάτες γινόταν εν αγνοία τους πειραματόζωα με τον Gottlieb να τους μελετά κατά τη διάρκεια της μαστουρωμένης συνουσίας τους πίσω από τζάμια καθρέφτες.

Όταν δεν μαστούρωνε αμερικανούς πολίτες, προσπαθούσε να δολοφονήσει τους πολιτικούς αντιπάλους της χώρας του με μεθόδους Τζέιμς Μποντ. Ήταν ο εφευρέτης και ο εμπνευστής των μολυσμένων μαντηλιών, και των δηλητηριασμένων δώρων με παραλήπτη τον Φιντέλ Κάστρο και άλλων «ενοχλητικών» για την Αμερική ηγετών και δικτατόρων στη δεκαετία του ’60.

Το 1972 λίγο πριν παραιτηθεί από την Υπηρεσία και αφοσιωθεί στην θεραπεία λεπρών στην Ινδία(!) κατέστρεψε το 80% των φακέλων με τα πιο επικίνδυνα πειράματά του κι έτσι δεν ξέρουμε πόσο πλησίαζε τα στάνταρ του Μένγκελε και των γιατρών του Χίτλερ που έκαναν πειράματα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της ναζιστικής Γερμανίας.



Και μην ξεχνάτε να γίνετε μέλη στις σελίδες που διατηρούμε στο sync, στο twitter ή στο facebook ώστε να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε μας ανάρτηση !!!



No response to “Ο τρελός γιατρός”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails