Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Και 2η επιγραφή των Μάγια για το 2012


Η συζήτηση για το περίφημο ημερολόγιο των Μάγια και την προφητεία τους για το "τέλος του κόσμου που θα έρθει στις 21 Δεκεμβρίου του 2012, πλησιάζει -εκ των πραγμάτων στο τέλος της. Σε ακριβώς έναν χρόνο από σήμερα, θα έχει απαντηθεί στην πράξη το ερώτημα που για δεκαετίες προβληματίζει χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη: τελειώνει ο κόσμος μας το 2012;
Λίγες εβδομάδες πριν η ανθρωπότητα υποδεχτεί το 2012, μία νέα ανακοίνωση έρχεται να αναζοπυρώσει τις συζητήσεις και τις διαφωνίες. Υπεύθυνο γι αυτό, είναι το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας στο Μεξικό το οποίο υποστηρίζει πως υπάρχει όχι μόνο μία -όπως θεωρούσαμε μέχρι σήμερα- αλλά δύο επιγραφές που επιβεβαιώνουν την "μοιραία" ημερομηνία 21/12/12.

Πρόκειται για μια επιγραφή, λαξευμένη πάνω σε λίθινη επιφάνεια, η οποία βρέθηκε πριν από χρόνια στο ναό του Κομαλκάλκο και φυλάσσεται στο Μεξικό χωρίς να έχει εκτεθεί ποτέ δημοσίως. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ινστιτούτου, Arturo Mendez, το αρχαιολογικό εύρυμα αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης για πολλά χρόνια και πλέον είναι σε θέση να ανακοινώσουν κάποια συμπεράσματά τους.

Η επιγραφή αυτή βρέθηκε στο ναό του Κομαλκάλκο (στη φωτογραφία και στο βίντεο), ένα αρχαίο τελετουργικό κέντρο των Μάγια χτισμένο με τούβλα αντί για πέτρες. Ηταν μάλιστα τοποθετημένη κατά τετοιον τρόπο, ώστε αυτά που ήταν χαραγμένα σε αυτήν, να μην βρίσκονται σε κοινή θέα. Πάνω της, αναγράφεται μία ημερομηνία που θα μπορούσε κάποιος να πει ότι συμπίπτει με αυτή του ημερολογίου των Μάγια.

" Αρκετοί ερευνητές θεωρούν ότι είναι μια ακόμη αναφορά στο 2012, αλλά εξακολουθώ να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου", δηλώνει ο David Stuart, από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστιν, ειδικός στον πολιτισμό των Μάγια, μιλώντας στο Associated Press. " Μου μοιάζει περισσότερο ιστορικό, παρά προφητικό το περιεχόμενό της", προσθέτει και εξηγεί " δεν είναι σαφές αν η ημερομηνία αναφέρεται στο μέλλον - και άρα στο 2012- ή στο παρελθόν, καθώς προκύπτει από συνδυασμούς αριθμών στη θέση της ημέρας και του μήνα. Οι συνδυασμοί αυτοί, αν μπουν στη σειρά, παρουσιάζουν περιοδικότητα 52 χρόνων".

Η επιγραφή του Κοραλκάλκο, δεν έχει καμμία απολύτως αναφορά σε "τέλος του κόσμου" αλλά είναι πιθανό να αναγράφει την ίδια ημερομηνία, έχει την ίδια ηλικία και περιέχει παρόμοια μυστικιστικά στοιχεία- όπως ακριβώς και η μοναδική μέχρι σήμερα γνωστή επιγραφή των Μάγια.pyles.tv
No response to “Και 2η επιγραφή των Μάγια για το 2012”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails