Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Αει σιχτίρ ξεπουλημένα τομάρια






Έρχονται γιορτές... Όλοι εμείς που έχουμε παιδάκια έχουμε κλάσει μέντες. Για πρώτη φορά στα χρονικά μετράμε και το μεδούλι για να δούμε τι μας περισσεύει. Πως θα πάμε στα παιχνιδάδικα; Τα μικρά γράφουν στον Αη Βασίλη και φέτος θα αναγκαστούμε μάλλον να τους πούμε ότι στένεψε οικονομικά ο σχεδιασμός του αγαπημένου τους Αγίου. Αυτά που γίνονται στην αγορά δεν έχουν προηγούμενο. Βγήκε ο χάρος παγανιά. Τα μαγαζιά με σφεντόνες κυνηγάνε τα Ευρώ, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων κάθε πρώτη του μηνός αξιώνουν (και με το δίκιο τους και αυτοί) το ενοίκιο και πάει λέγοντας.



Ένα απέραντο χάος δημιούργησαν στην χώρα οι πολιτικοί δυνάστες της. Η οικογειοκρατία που στην Ελλάδα έχει την τιμητική της ζει και βασιλεύει και τον απλό κοσμάκη καταδυναστεύει. Τα έχουμε παίξει κοινώς. Δουλεύουμε σαν τα σκυλιά τόσα χρόνια και έρχονται οι Παπανδρεϊκοί, οι Σαμαρικοί οι γνήσιοι δεξιοί και οι γιαλαντζί δεξιοί και μας εξωθούν στην επαγγελματική και οικονομική ανυπαρξία. Τα χρόνια προυπηρεσίας και εμπειρίας σε επαγγελματικό επίπεδο εξατμίζονται μέσα από την λυσσαλέα πολιτική της κυβέρνησης σωτηρίας. Με 25 χρόνια στο κουρμπέτι άνθρωποι καλούνται να τα βγάλουν πέρα με 8 κατοστάρικα το μήνα. Και ενοίκιο 550-600 για να χωράει η φαμελιά τους σε τεσσερίς τοίχους.

Ασύλληπτες καταστάσεις. Οι Ευρωπαίοι εταίροι - εταίρες επιτρέψτε μου να τους χαρακτηρίσω, ορέγονται το φιλετάκι του πλανήτη και έχουν βαλθεί να το καταστρέψουν, να το κάνουν δικό τους τσιφλίκι να μας γερμανογαλλοαμερικανοποιήσουν. Ο κόσμος κάθεται με σταυρωμένα χέρια και περιμένει το ριζικό του... Στην δουλειά μου ετοιμάζονται να απολύσουν 300-400 υπαλλήλους σε μια πρώτη φουρνιά και στα παπάρια της όποιας εξουσίας αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν οιοκογένεια ή έχουν προσφέρει κάτι σε αυτή την κωλοκοινωνία. Άλλωστε τα μέτρα αξιολόγησης τα δικά τους διαφέρουν από την πραγματικότητα. Εδώ στην σύγχρονη εποχή μας προσφέρεις μόνο αν είσαι ρουφιάνος, λαμόγιο και γλύφτης...

Είμαι σίγουρος πως ΟΛΟΙ εκτός από την μπουρζουαζία αντιμετωπίζετε τις ίδιες καταστάσεις, τα ίδια άγχη, την ίδια στεναχώρια "για το τι θα μπορέσω να πάρω φέτος στα παιδιά μου τα Χριστούγεννα". Η άρχουσα τάξη (δεν γράφω για σένα...) τα έχει βάψει και αυτή μαύρα και κλαίγεται για το κακό που της συνέβη. Για το ποιός ευθύνεται για την κατάντια και το ξεπούλημα της Ελλάδας ουδείς λόγος. Αρκεί τα σκλαβάκια να δουλεύουν καλά και να παίρνουν και τρεις και μία... Και τώρα που μας λείπουν και κάτι δεκάδες χιλιάδες Ευρώπουλα από τους παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμούς μας στέλνουμε τον κοσμάκη στο σανατόριο. "Ψώφα μαύρο σκυλί και εσύ και όσοι σε περιβάλλουν. Το ήπιαμε το είναι σου, στεγνώσαμε την ψυχή σου και σε στέλνουμε στον αγύριστο. Σαν πιόνι στην σκακιέρα (όχι του Αρμπή...)

Άιντε ξυπνήστε και αντισταθείτε ρε Έλληνες. Έλληνες είστε ρε γαμώτο...



Νίκος Αγγελίδης



No response to “Αει σιχτίρ ξεπουλημένα τομάρια”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails