Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

To Strip Poker έγινε ... τέχνη! [Video]


Ενώ το αμερικάνικο Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι απασχολημένο με το μέλλον του online πόκερ, ένας καλλιτέχνης αποφάσισε να βάλει στην βιτρίνα ενός καταστήματος στο Μανχάταν ανθρώπους να παίζουν strip poker.
Αρκετές εβδομάδες πριν ο Zefrey Throwell, ο καλλιτέχνης που αυτοαποκαλείται «ταραχοποιός» παρουσίασε τον νέο του έργο με τίτλο "I'll Raise You One..." στην βιτρίνα ενός καταστήματος στο Μανχάταν. Η έκθεσή του παρουσίαζε ένα τραπέζι πόκερ των 7 ατόμων, στο οποίο οι παίχτες έπαιζαν strip poker από τις 10.30 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα για μία ολόκληρη εβδομάδα.

Αν και ο Throwell δεν τάσσεται υπέρ αλλά ούτε και κατά του πόκερ, χρησιμοποίησε αυτόν τον τρόπο για να περάσει ένα κοινωνικό- ταξικό μήνυμα στους γύρω του.

Συγκεκριμένα ο Throwell όρισε πως το παιχνίδι θα παίζεται σε «δύο ταχύτητες».

Στο «καπιταλιστικό του μοντέλο» κάποιοι παίχτες κάθονται στο τραπέζι φορώντας όσα περισσότερα ρούχα μπορούν. Αυτοί είναι οι πλούσιοι. Οι υπόλοιποι παίχτες φοράνε ότι θα φόραγε και ένας φυσιολογικός άνθρωπος.

Στο άλλο του μοντέλο, το «σοσιαλιστικό» όλοι οι παίχτες ξεκινούν με ίσιο αριθμό ρούχων.

Στο καπιταλιστικό μοντέλο του Throwell , το οποίο ο ίδιος πιστεύει πως καθρεφτίζει την αμερικανική κοινωνία και τον άνισα κατανεμημένο πλούτο στους πολίτες, αυτό που παρατήρησε είναι πως οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Μέχρι τώρα 3 άνθρωποι έχουν συλληφθεί από τους συμμετέχοντες όπως θα δείτε και στο video για ανάρμοστη συμπεριφορά αλλά το διασκεδαστικό πείραμα συνεχίζεται!


PokerLobby.grNo response to “To Strip Poker έγινε ... τέχνη! [Video]”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails