Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Βρέθηκαν θύματα ανθρωποθυσιών






Σημαντική ανακάλυψη στην πόλη των θεών, Τεοτιχουακάν. Μπροστά σε μια σπουδαία ανακάλυψη βρέθηκαν αρχαιολόγοι στο Μεξικό: βρήκαν τα λείψανα 30 ανδρών, γυναικών και παιδιών. Ανάμεσα στα λείψανα και αυτά πέντε παιδιών και ενός βρέφους.




Τα λείψανα καθώς και χιλιάδες αντικείμενα που χρονολογούνται πριν από 1.500 χρόνια ανακαλύφθηκαν στην Τεοτιχουακάν στο κεντρικό Μεξικό, ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας (Inah).

Τόσο τα λείψανα όσο και 33.000 αντικείμενα και πολλά κομμάτια χρησιμοποιημένων κεραμικών σκευών που χρησιμοποιούνταν για τις προσφορές ανακαλύφθηκαν περίπου δύο χιλιόμετρα από την φημισμένη ακρόπολη της Τεοτιχουακάν, όπου οι ανασκαφές συνεχίζονται από το 1973, διευκρίνισε το ινστιτούτο και πρόσθεσε πως τα ευρήματα χρονολογούνται από την περίοδο 225-550 μ.Χ.

Οι ανθρωποθυσίες ήταν πολύ συνηθισμένες στην Τεοτιχουακάν και πραγματοποιούνταν στη διάρκεια τελετών που συνδέονταν με την ανέγερση ή την επέκταση ιερών κτιρίων.

Η Τεοτιχουακάν, που απέχει περίπου πενήντα χιλιόμετρα από την Πόλη του Μεξικού. Ιδρύθηκε περίπου το 100 π.Χ. και πριν την πτώση της τον 6ο ή τον 7ο αιώνα είχε 200.000 κατοίκους. Στο απόγειό της ήταν μια από τις πέντε μεγαλύτερες πόλεις του κόσμο. Η πτώση της Τεοτιχουακάν παραμένει ανεξήγητη.



No response to “Βρέθηκαν θύματα ανθρωποθυσιών”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails