Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Οι κάφροι






Πρόσφατα μιλούσα με την κοπέλα μου στο κινητό η οποία βρισκόταν στο δρόμο. Καθώς μιλούσαμε, πέρασε σε μια στιγμή από δίπλα της ένα αυτοκίνητο με (κλασικούς) μαλάκες οι οποίοι όντας κλασικοί κάφροι που όλοι έχουμε ζήσει (τραγική μουσική στο διαπασόν και κανένα σεβασμό προς στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια), άρχισαν να κάνουν επαινετικά (ας πούμε) σχόλια για την εμφάνιση της κοπέλας η οποία βρισκόταν μόνη της. Οκ, θα μου πεις ότι θίχτηκα (και θα ‘χεις απόλυτο δίκιο) γιατί ήταν η δική μου κοπέλα, αλλά ας προσπαθήσουμε να δούμε αντικειμενικά το γεγονός αυτό καθεαυτό.




Ας τα πάρουμε από την αρχή λοιπόν. Μιλάω σε σένα τραγικέ παπάρα που το’χεις κάνει άπειρες φορές. Μπαίνεις σ’ένα αυτοκίνητο με την παρέα σου να πάτε καμιά βόλτα και να κάνεις χαβαλέ, κάτι που το ‘χουμε κάνει όλοι. Βλέπεις μία ωραία κοπέλα στο δρόμο κι εσύ το θεωρείς πολύ φυσιολογικό, είτε για να πουλήσεις μούρη στην παρέα, είτε γιατί κατά βάθος περιμένεις ότι θα αντιδράσει κι αυτή και θα ‘χετε συνέχεια, να χρησιμοποιήσεις φράσεις του τύπου “τι μανάρι είσαι εσύ”,“ τι σωματάρα έχεις μωρό μου” κλπ. Ας δούμε όμως τις συνέπειες τον πράξεων σου:

Α)Από την πλευρά τη δική σου
Βάλτο καλά στο μυαλό σου. Μια τέτοια κίνηση υποβαθμίζει το νοητικό σου επίπεδο. (το οποίο βέβαια παίζεται να υπάρχει για να φτάσεις σ’αυτό το σημείο) Οκ, θα γελάσετε με την παρέα σου, αλλά εσύ τι πιστεύεις; Αν κανονίσουν καμιά φορά με σοβαρές κοπέλες, λες να σε πάρουν τηλέφωνο για να σου πούνε και σένα; Ή μήπως θα σε έχουν στο μυαλό τους σαν τον ηλίθιο που θα τους κάνει χαλάστρα με καμιά βλακεία που θα πει; Το πιο λογικό είναι ότι ακόμα και να σου πούνε να πας, στο τέλος της ημέρας θα δικαιολογούνται σ’αυτές για το μαλάκα φίλο τους.

Β)Από την πλευρά της κοπέλας
Ας έρθουμε στο βασικό λοιπόν. Έστω ότι αυτή είναι μια καλή κοπέλα με πολύ εντάξει χαρακτήρα. Το σίγουρο είναι ότι θα σε αγνοήσει εξαρχής. Οτιδήποτε και να της πεις απλά θα σε αγνοήσει γιατί ξέρει ότι για να φτάσεις σ’αυτό το σημείο, θα πρέπει να είσαι επιεικώς μαλάκας. Κι όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, ναι, αυτό την κάνει να νιώθει άσχημα, γιατί παρά το γεγονός ότι είπες ένα φαινομενικά, θετικό σχόλιο, στα μάτια της φαίνεται σαν προσβολή μιας και την αντιμετωπίζεις σα να είναι ένα αντικείμενο. Άσε που στο κάτω κάτω δεν έκανε τίποτα για να σε προκαλέσει. Οπότε για ποιο λόγο να τη φέρεις σ’αυτή την άβολη κατάσταση;

Έστω τώρα ότι είναι μία ξενέρωτη. Σ’αυτό το blog έχει μελετηθεί πολλές φορές η περίπτωση της πυροβολημένης ψωνάρας που είναι στον κόσμο της, είτε επειδή της την πέφτουν καθημερινά, είτε γιατί από το σπίτι η μάνα της φούσκωσε τα μυαλά. Αν ανατρέξεις σε παλαιότερα άρθρα, θα βρεις πολλές πληροφορίες για τις εν λόγω περιπτώσεις. Στο θέμα μας όμως. Είναι που είναι καμμένη αυτή εγκεφαλικά έρχεσαι κι εσύ να την αποτελειώσεις. Τι περιμένεις δηλαδή; Να σου κάτσει; Εδώ επιστήμη το ‘χουμε κάνει (pickup artist) απλά για να ανταλλάξουμε ένα γαμημένο τηλέφωνο και πάλι παίζεται να σου πει ναι για καφέ, κι εσύ περιμένεις με μια φράση να σου ανοίξει η άλλη τα πόδια; Βάλτο ρημάδι να σκεφτεί! Το μόνο που καταφέρνεις είναι να ανεβάσεις, το ήδη τραγικά υπερυψωμένο εγώ της. Άσε που δίνεις αφορμή σε όλες αυτές τις κάριες να λένε το επικό “όλοι οι άντρες είναι μαλάκες”. Κάνεις κακό και σε όλους εμάς, δυσφήμιση του αντρικού φίλου! Στο κάτω κάτω θα μπορούσε να ‘ναι αδερφή σου αυτή η κοπέλα ή ακόμα και μάνα σου! Θα ήθελες να της συμβεί κάτι τέτοιο;

Συνοψίζοντας: απαξ και μπεις στ’αμάξι πήγαινε σε κάνα club για να γνωρίσεις κόσμο και άσε τα καφριλίκια. Κάνουν κακό και σε σένα αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους.


ΥΓ. Ειλικρινά δε θα έγραφα άρθρο γι’αυτό το θέμα γιατί πιστεύα ότι είναι μεμονωμένα περιστατικά, αλλά τελευταία συμβαίνει συνεχώς σε πολλές κοπέλες που γνωρίζω. Θέλω να πιστεύω ότι από όσους θα διαβάσουν αυτό το άρθρο, τους περισσότερους δε θα τους αφορά. Απλά κάνω έκκληση σε όλους να το κόψουμε σε όσους λειτουργούν έτσι, γιατί σε λίγο θα αποτελούμε μειοψηφία με την τρέλα που κυκλοφορεί.




ksenerotes.blogspot.com


No response to “Οι κάφροι”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails