Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΜΗΚΩΝ ΚΡΑΝΙΩΝ



Οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα επιμήκη κρανία είναι προϊόν κάποιου περίεργου εθίμου, κατά το οποίo το κεφάλι των εμβρύων δενόταν με τέτοιο τρόπο ώστε η ανάπτυξή του να οδηγήσει στη δημιουργία μιας κωνοειδούς κορυφής.

Εντυπωσιακό στοιχείο είναι η παγκοσμιότητά τους, καθώς επιμήκη κρανία έχουν βρεθεί στην κεντρική Ασία, τον Καύκασο, τη Νορβηγία, τη Γαλλία, τη Μάλτα, το αφρικανικό Κονγκό, την Αίγυπτο αλλά και στην κεντρική και νότια Αμερική !








Όπως και με κάθε ανεξήγητο ή περίεργο φαινόμενο, έτσι και η ύπαρξη των επιμηκών κρανίων έχει θρέψει διάφορες θεωρίες. Κάποιοι συνδέουν τη σχέση του φαινομένου με εξωγήινες επισκέψεις, θεωρώντας ότι οι πρόγονοί μας προσπάθησαν με το έθιμο αυτό να μοιάσουν στους θεούς τους, εξωγήινα όντα που τους επισκέπτονταν από τους ουρανούς. Άλλοι συνδέουν το φαινόμενο με μια μορφή τέχνης και άλλοι στην εξαπάτηση ότι το φερόμενο άτομο έχει μαντικές ή μαγικές δυνατότητες.

Το φαινόμενο των επιμηκών κρανίων, έχει ηλικία 11.000 ετών ή ίσως και να είναι ακόμα αρχαιότερο. Στο αρχαίο Περού οι Νάζκα πίστευαν ότι η Ορεγιόνα, η μάνας της ανθρωπότητας που προσεδαφίστηκε μέσα σ’ένα όχημα φωτεινότερο από τον Ήλιο, είχε τέσσερα δάχτυλα στα χέρια και ένα μακρύ κρανίο, όπως κάποια κρανία που βρέθηκαν στον ναό του Τιαχουανάκο και εκτίθενται στο μουσείο της Λα Πλαζ. Στην αρχαία Αίγυπτο μιλούν για τη θεότητα Tep Zepi (μετάφραση: η αρχή του χρόνου) που κατέβηκε από τους ουρανούς (με μία περίεργη βάρκα) για να ζήσει με τους ανθρώπους ειρηνικά και να χτίσουν μαζί ένα παράδεισο. Μία ιστορία πριν τις μεγάλες πυραμίδες της Αιγύπτου που αναφέρει ότι η Tep Zepi είχε και αυτή μία περίεργη προέκταση στο κρανίο της.


Η Βασίλισσα Nefertiti απεικονίζεται με το επιμηκυμένο κρανίο της, που αργότερα αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ότι όντος ήταν υπαρκτό.



Ο αρχαίος Φαραώ Akhenaten Amenhoter ο τέταρτος, που βασίλευσε τα έτη 1352-1334π.Χ., αναφέρεται στα κείμενα ως ημίθεος απεσταλμένος από τους θεούς και από τα σχέδια και τις αναπαραστάσεις σε αγάλματα, βλέπουμε στη μορφή του επιμήκη κεφάλι.


Σε αρχαιολογικές ανασκαφές που έγιναν στην περιοχή της κοιλάδας των Βασιλέων βρέθηκε η μούμια του, και όντος είχε επιμηκυμένο κρανίο…!



Τα αμέσως επόμενα έτη 1333-1324π.Χ. βασίλευσε στην Αίγυπτο ο διάσημος στην εποχή μας νεαρός Φαραώ Τουτανκχαμόν (Tutankhamen) ο οποίος λέγεται ότι ήταν γιός του Akhenaten. Προς έκπληξη των αρχαιολόγων όταν ανοίχτηκε και η δικιά του μούμια, ο Τουτανκχαμόν είχε και αυτός σαν τον πατέρα του μακρύ κρανίο. Γενετική γονιδιακή κληρονομιά ή δέσιμο του κεφαλιού;




Ο αρχαιολόγος Lloyd Pye μελετώντας επιμήκη κρανίο που βρέθηκε στην πόλη Chihuahua του Μεξικού στη δεκαετία του 1930, υποστηρίζει ότι το DNA του κατόχου του κρανίου διαφέρει ελαφρώς από το ανθρώπινο και ότι το κρανίο αυτό περιείχε 2 λίτρα εγκεφαλικής ουσίας έναντι 1,5 λίτρων ενός σύγχρονου. ανθρώπου.



http://ufotruth-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post.html



No response to “ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΜΗΚΩΝ ΚΡΑΝΙΩΝ”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails