Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2009

Ηλεκτρικοί λαμπτήρες των αρχαίων Αιγυπτίων.

Σύμφωνα με τον Erich Von Daniken, τον Λιακόπουλο (όχι θα έλειπε αυτός) και πολλούς άλλους, οι τοιχογραφίες που υπάρχουν κάτω από τον ναό του Hathor στην Dendera αναπαριστούν αρχαίους ηλεκτρικούς λαμπτήρες! Όπως υποστηρίζουν οι "αυθεντίες" σε αυτά τα θέματα, μέσα στους λαμπτήρες τα φίδια που σχηματίζουν κυματιστές γραμμές, αναπαριστούν τα γνωστά σύρματα πυρακτώσεως, σαν αυτά που συναντάμε στους σημερινούς λαμπτήρες. Δίπλα δε, από τους λαμπτήρες, υπάρχουν οι στήλες "djed" που λειτουργούν σαν μονωτήρες, ενώ οι μπαμπουίνοι που κρατάνε μαχαίρια, αποτελούν προειδοποίηση για την επικινδυνότητα της ηλεκτρικής συσκευής. Το "καλώδιο" που βγαίνει από το "κουτί" και συνδέεται με τον λαμπτήρα, όπως υποστηρίζουν, είναι φυσικά η πηγή ενέργειας του λαμπτήρα.

Η πραγματικότητα όπως θα έχετε ήδη φανταστεί, είναι εντελώς διαφορετική.

Το "καλώδιο" περιγράφεται στο κείμενο δίπλα στην τοιχογραφία ως η κίνηση του ήλιου στον ουρανό (είναι μια απεικόνιση που την συναντάμε σε πολλές τοιχογραφίες).

Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν αναπαράσταση της κοσμοθεωρίας των Αιγυπτίων. Το φίδι που εξέρχεται μέσα από το άνθος του λωτού σχετίζεται με την απαστράπτουσα θεότητα Harsamtawy καθώς αυτή εμφανίζεται για πρώτη φορά μέσα από την αρχέγονη θάλασσα. Σε μια δεύτερη αναπαράσταση εμφανίζεται με την μορφή δύο φιδιών τα οποία όμως περιβάλλονται από τους λωτούς σαν προστατευτικοί θύλακες. Οι δε στήλες "djed", είναι ένα σύμβολο που έχει αποτελέσει αντικείμενο λατρείας στην προδυναστική Αίγυπτο. Αναπαριστά την σταθερότητα και την αντοχή στον χρόνο. Όλα τα παραπάνω, επιβεβαιώνονται από τα κείμενα που συνοδεύουν τις τοιχογραφίες. Τα παραπάνω σύμβολα, υπάρχουν και σε άλλες τοιχογραφίες, σαν την παρακάτω, που σίγουρα δεν αναπαριστά δύο "λαμπατέρ"!

No response to “Ηλεκτρικοί λαμπτήρες των αρχαίων Αιγυπτίων.”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails