Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Οι πιο βίαιες λέσχες μοτοσικλετιστών




Ποιοι είναι οι «Γιοι της Σιωπής»; Είναι οι «Παράνομοι» συμμορία που ακούει στο νόμο του 1%; Και τελικά, τι είναι αυτό που κάνει τους «Αγγέλους της Κολάσεως» τόσο διάσημους;
O Crazy Greek blogger φωτίζει τον αθέατο κόσμο των λεσχών μοτοσικλέτας.





Outlaws



Πνευματικά παιδιά της ταινίας "The Wild One", σύμφωνα με τους ίδιους, και ελεεινά κακέκτυπα του Μάρλον Μπράντο κατά τους αντιπάλους τους, οι "Παράνομοι" είναι μια από τις αρχαιότερες λέσχες. Η ιστορία τους φτάνει πίσω στο 1935 και τον ονειρικό προορισμό κάθε ρομαντικού αναβάτη: τη Route 66 στην πολιτεία του Ιλινόι. Έκτοτε έχουν απλώσει τα εγκληματικά τους πλοκάμια στην Αυστραλία, στην Ασία, στην Ευρώπη, στη Βόρειο και Νότιο Αμερική.

Αν και τα μέλη της απασχολούν τις αρχές συχνά πυκνά για διακίνηση ναρκωτικών, κλοπιμαίων, όπλων, εκβιασμούς, κανείς δεν έχει αμφισβητήσει τα αμαρτωλά σκήπτρα του Χάρι Τζόζεφ Μπόουμαν: Μέχρι τη σύλληψη και καταδίκη του για τρεις φόνους το 1999, ο Μπόουμαν ήταν πρόεδρος σε 50 συνολικά παραρτήματα (30 στις ΗΠΑ και 20 σε τέσσερις χώρες του εξωτερικού) ενορχηστρώνοντας την εγκληματική τους δραστηριότητα και κατέχοντας μια περίοπτη θέση στη λίστα του FBI με τους 10 μεγαλύτερους εγκληματίες του 1998.

Sons of Silence


Από το 1966 και την ίδρυση τους στο Niwot του Κολοράντο, οι "Γιοι της Σιωπής" έχουν εξαπλωθεί στις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ ενώ έχουν αξιοσημείωτη παρουσία και στη Γερμανία.

Η σύλληψη 37 μελών της λέσχης για διακίνηση ναρκωτικών και όπλων το Οκτώβριο του 1997 ήταν αφορμή για την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ από το History Channel που συνέτεινε στη διάδοση της φήμης των "Γιων" και την αποκάλυψη της δράσης τους.

Pagans

Οι "Παγανιστές" ιδρύθηκαν στο Μέριλαντ το 1959 και μέχρι το 1965 είχαν εξαπλωθεί σε 11 πολιτείες των ΗΠΑ. Τα μέλη της λέσχης είναι γνωστά για τις ναζιστικές τους αντιλήψεις όσο και για την παραγωγή και διακίνηση κοκαΐνης, ηρωίνης, μεθαμφεταμινών, μαριχουάνας και PCP. Σύμφωνα με τις αμερικάνικες αρχές, οι διασυνδέσεις τους φτάνουν μέχρι το οργανωμένο έγκλημα στις πολιτείες του Νιου Τζέρσεϊ και της Πενσιλβάνιας.
Πέρα από την παράνομη τους δραστηριότητα, οι Παγανιστές είναι γνωστοί και για την κόντρα τους με τους "Αγγέλους της Κόλασης". Το Φεβρουάριο του 2003, σε μια συμπλοκή μεταξύ τους, 10 μοτοσικλετιστές τραυματίστηκαν και ένας "Παγανιστής" έπεσε νεκρός από πυροβολισμό. Δύο εβδομάδες αργότερα ένα στούντιο τατουάζ ενός μέλους των "Παγανιστών" ανατινάχθηκε με εκρηκτικά. Τρία χρόνια μετά, ο πρόεδρος του παραρτήματος των "Αγγέλων" στην Πενσιλβανία έπεσε νεκρός από πυροβολισμό και το παράρτημα έκλεισε.

Mongols

Οι "Μογγόλοι" ιδρύθηκαν το 1969 στο Μοντεμπέλο της Καλιφόρνια από μοτοσικλετιστές λατινικής καταγωγής που δεν έγιναν δεκτοί στους Hell’s Angels λόγω φυλής. Σήμερα, η λέσχη έχει παραρτήματα κυρίως στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και στον Καναδά, το Μεξικό και την Ιταλία.

Το 2008 μια συντονισμένη επιχείρηση των αμερικανικών αρχών οδήγησε στη σύλληψη 110 μελών, μεταξύ των οποίων και του προέδρου της οργάνωσης Ρούμπεν Καβάθος.

Για την διεξαγωγή της επιχείρησης, 4 πράκτορες της υπηρεσίας ATF (δραστηριοποιείται για την πάταξη της παράνομης διακίνησης αλκοόλ, καπνού, όπλων και εκρηκτικών) διείσδυσαν στους κόλπους της λέσχης και έγιναν πλήρη μέλη παρέχοντας πληροφορίες.

Hell’s Angels

Η πιο γνωστή λέσχη μοτοσικλέτας στον κόσμο ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1940 στην Καλιφόρνια και από τότε έχει εξαπλωθεί στην Ευρώπη, τη Νότια Αμερική, την Αυστραλία και τη Ρωσία. Η δράση των "Αγγέλων της Κόλασης" καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου εξαιτίας του κώδικα σιωπής που διέπει τη λειτουργία της λέσχης.

Οι "Hell’s Angels" έχουν μακρά ιστορία συμπλοκών και αντιπαλότητας με άλλους συλλόγους. Το Δεκέμβριο του 1969, μια συναυλία στο Altamont Speedway έληξε με εκτεταμένες συμπλοκές και ένα νεκρό. Οι Rolling Stones είχαν προσλάβει μέλη των "Hell’s Angels" για προσωπική τους φρουρά κάτι που εξόργισε τα μέλη άλλων μοτοσυκλετιστικών κλαμπ.

Σε ένα άλλο τεκμηριωμένο επεισόδιο στο Harrah’s Casino της Νεβάδα, η συμπλοκή τους με μέλη των "Mongols" έληξε με απολογισμό τρεις νεκρούς: Ένας "Μογγόλος" μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου και δύο "Άγγελοι" πυροβολήθηκαν θανάσιμα..




No response to “Οι πιο βίαιες λέσχες μοτοσικλετιστών”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails