Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Gunby Hall: Το στοιχειωμένο αρχοντικό




Σε ένα πάρκο έκτασης 1500 στρεμμάτων, ανάμεσα σε κήπους με ψιλόλιγνα δέντρα και ανθισμένα λουλούδια της επαρχίας Lincolnshire της Βρετανίας, βρίσκεται ένα σπίτι που ξέρει να κρατάει καλά κρυμμένα τα ένοχα μυστικά του…




Το σπίτι χτίστηκε το 1700 με τούβλα από ένα πολύ όμορφο χρώμα δαμάσκηνου και με σπάνιες πέτρες. Η βόρεια πτέρυγα του σπιτιού προστέθηκε το 1873 για να βελτιώσει την εσωτερική διαρρύθμιση του χώρου. Πώς; Δημιουργήθηκε ένα δωμάτιο με καθρέφτες που αντανακλούσαν το ύφος των υπόλοιπων δωματίων.



Το αρχοντικό στα χέρια της οικογένειας Massingberd!

Η οικογένεια Massingberd ήταν μία αγροτική οικογένεια. Φτωχοί άνθρωποι που πάλευαν για το μεροκάματο. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα όμως κατάφεραν να ανέβουν κοινωνική τάξη και να αποκτήσουν τον κατώτερο τίτλο ευγενείας, αυτό του βαρόνου. Ως βαρόνος πια, ο αρχηγός της οικογένειας, Sir Henry Massingberd αποφάσισε να εξασφαλίσει για την οικογένειά του ένα καλύτερο σπίτι. Έτσι αγόρασε ένα μικρό αρχοντικό στο Gunby το 1640.

Ο τελευταίος βαρόνος πέθανε 20 χρόνια μετά το χτίσιμο του σπιτιού και το σπίτι πέρασε από γενιά σε γενιά.Το 1944 το Gunby Hall θεωρήθηκε ένα μνημείο πολιτισμού και πέρασε από την οικογένεια Massingberd στα χέρια του «National Trust» που είναι ο φρουρός της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ηνωμένου Βασιλείου.



Η κόρη που στοιχειώνει το σπίτι.

Ο θρύλος λέει ότι ένας απαγορευμένος έρωτας έχει στοιχειώσει το αρχοντικό αυτό. Η κόρη του Sir William Massingberd, ερωτεύτηκε τον αμαξά του πατέρας της. Οι βόλτες με την άμαξα μέσα στους κήπους κάτω από τον ήλιο δημιούργησε μία ρομαντική ατμόσφαιρα.Το ζευγάρι ερωτεύτηκε και σκόπευε να «κλεφτεί» μιας και ο πατέρας δεν επρόκειτο ποτέ να εγκρίνει αυτή τη σχέση.

Όμως οι δύο νέοι δεν πρόλαβαν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους. Ο πατέρας έμαθε για αυτή τη σχέση και αποφάσισε να βγάλει από τη μέση το νεαρό αμαξά. Ο Sir William, παρακολουθούσε το ζευγάρι και τους έπιασε στα πράσα. Για να βάλει τέλος στη σχέση αυτή σκότωσε το νεαρό και πέταξε το άψυχο σώμα του στη λίμνη έξω από το σπίτι.

Από εκείνη τη στιγμή τα ίχνη της κόρης εξαφανίστηκαν. Όμως λέγεται ότι το φάντασμα της κόρης και του εραστή της έχουν στοιχειώσει το μέρος. Τριγυρνούν έξω από το αρχοντικό περπατώντας χέρι-χέρι. Για αυτό το λόγο και το μονοπάτι έξω από τη λίμνη που οδηγεί στο σπίτι έχει μείνει γνωστό ως «Η βόλτα των Φαντασμάτων» (Ghost Walk). Ο δρόμος είναι πάντα παγωμένος, λες και οι ανάσες των παιδιών, κοφτές, ρηχές εκφράζουν τα παγωμένα συναισθήματα του πατέρα-δολοφόνου.




πηγή

No response to “Gunby Hall: Το στοιχειωμένο αρχοντικό”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails