Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Οι πιο παράξενες παραβάσεις & πρόστιμα στην Ιταλία



Η άφιξη στην Ιταλία για διακοπές μπορεί να αποδειχτεί δυσάρεστη έκπληξη για πολλούς ανυποψίαστους επισκέπτες οι οποίοι χωρίς να το θέλουν παραβιάζουν ποικίλους απαγορευτικούς κανονισμούς που έχουν επιβάλει οι δήμαρχοι από το βορειότερο ως το νοτιότερο άκρο της Ιταλίας, γεγονός που τους παρέχει τη δυνατότητα να επιδείξουν την δύναμη της εξουσίας τους.



Περισσότεροι από 150 τέτοιοι τοπικοί απαγορευτικοί κανονισμοί βρίσκονται σε ισχύ και τα θύματα είναι οι ανυποψίαστοι τουρίστες που δεν γνωρίζουν ποιά είναι τα «πρέπει και τα όχι» στις ιταλικές παραλίες, τις πλατείες, τους κήπους και τα στενά γραφικά δρομάκια χωριών και πόλεων.

Οι δημοτικές αρχές του Βορρά εξηγούν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό τί δεν πρέπει να κάνουν οι επισκέπτες ή οι κάτοικοι των πόλεων.

* Ξεχάστε ότι θα απολαμβάνετε το παγωτό χωνάκι στους δρόμους του Τράπανι στη Σικελία. Δεν επιτρέπεται.

* Το ίδιο ισχύει κι αν αποφασίσετε να σκάψετε στην άμμο στην παραλία της Ερεκλέα Μάρε κοντά στη Βενετία ή αν αποπειραθείτε να κτίσετε κάστρα στην άμμο.

* Το τάισμα των περιστεριών ανάμεσα στις λίμνες της Βενετίας ή στη Λούτσα της Τοσκάνης ούτε να το σκεφτείτε γιατί αυτόματα επιφέρει πρόστιμα που ανέρχονται μέχρι και σε 500 ευρώ.

* Eάν πάλι σκέφτεστε να πάτε διακοπές στο Κάπρι φροντίστε να μην φοράτε ξύλινα τσόκαρα, γιατί ο ήχος τους επί του πεζοδρομίου θα σας «χαρίσει» μια κλήση με ένα τσουχτερό πρόστιμο.

* Πόσο πάει το φιλί στο Εμπόλι της Καμπανίας στη νότια Ιταλία; Ούτε λίγο ούτε πολύ οι δημόσιοι ασπασμοί και ιδιαίτερα μέσα σε αυτοκίνητο κοστίζουν 500 ευρώ στους παραβάτες.

* Στην Ιζ Αρούτας της Σαρδηνίας το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους δημόσιους χώρους και όταν λέμε σε όλους το εννοούμε.

* Αν βρεθείτε στη Ρώμη και αποφασίσετε να φάτε κάτι στα όρθια ή περπατώντας μην το επιχειρήσετε γιατί μια δαγκωνιά σε σάντουιτς περπατώντας μπορεί να την πληρώσετε μέχρι και 500 ευρώ.

* Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις τα πρόστιμα αγγίζουν τα όρια της υπερβολής. Για παράδειγμα μια 54χρονη πλήρωσε 100 ευρώ πρόστιμο γιατί τόλμησε να καθίσει στα σκαλιά ενός ιστορικού μνημείου.

* Επίσης ένας νεαρός στο Γκαλαράτε της Λομβαρδίας πλήρωσε 500 ευρώ γιατί γιόρταζε τα γενέθλια του στο κέντρο της πόλης κρατώντας ένα ποτήρι μπύρας.



Έθνος



No response to “Οι πιο παράξενες παραβάσεις & πρόστιμα στην Ιταλία”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails