Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Βραβεία Δαρβίνος: Η βλακεία έχει και τα όριά της





«Προς τιμή του Κάρολου Δαρβίνου, πατέρα της εξέλιξης, τα βραβεία διατηρούν τη μνήση όσων βελτιώνουν την ανθρώπινη γονιδιακή δεξαμενή απομακρύνοντας τους εαυτούς τους από αυτή.»



Για τους αμύητους, τα Βραβεία Δαρβίνος απονέμονται κάθε χρόνο σε όσους φροντίζουν για το μέλλον της ανθρωπότητας με το να την απαλλάξουν από τα γονίδια τους. Προφανώς, η παραλαβή του βραβείου γίνεται στη μετά θάνατο ζωή!

Τα βραβεία δίδονται ετησίως, χωρίς περιορισμούς στον αριθμό και δυστυχώς τα περισσότερα πάνε σε άντρες. Αν και κάποιες από αυτές τις ιστορίες κινούνται μεταξύ μύθου και πραγματικότητας, υπάρχουν κάποιες που είναι επιβεβαιωμένες και ξεχωρίζουν μέσα στη 15ετία που απονέμονται τα βραβεία:



Φραντς Ράιχελτ

Το 1912, ο αυστριακός Φραντς Ράιχελτ σχεδίασε ένα παλτό-αλεξίπτωτο και επιχείρησε να πέσει από τον Πύργο του Άιφελ που τότε ήταν η πιο ψηλή ανθρώπινη κατασκευή. Για να απαθανατίσει τη στιγμή κάλεσε το γαλλικό τύπο κάτι που του χάρισε όχι μόνο ένα βραβείο Δαρβίνος αλλά και μια θέση στην ιστορία ως τον πρώτο πρωταγωνιστή της ιστορίας σε snuff βίντεο.

Τζέισον Ακερμαν & Σάρα Ρίντμαν

Οι φοιτητές Τζέισον Ακερμαν και Σάρα Ρίντμαν βρήκαν τραγικό θάνατο από υπερβολική δόση… ηλίου. Ως γνωστό, η εισπνοή του συγκεκριμένου αερίου παραμορφώνει τη φωνή και προκαλεί ευφορία. Όταν λοιπόν βρήκαν ένα διαφημιστικό μπαλόνι δυόμιση μέτρων δε σκέφτηκαν δεύτερη φορά. Το κατέβασαν και ουσιαστικά μπήκαν μέσα από το στόμιο του. Η ξαφνική εισροή ηλίου τους άφησε αναίσθητους και στη συνέχεια πέθαναν από ασφυξία.

Κλέμεντ Βαλαντίγκαμ

Ο Κλέμεντ Βαλαντίγκαμ, ένας διαπρεπής αμερικάνος πολιτικός και δικηγόρος της εποχής του εμφυλίου πολέμου αυτοπυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια μιας δίκης. Σύμφωνα με τα αρχεία της εποχής προσπαθούσε να υπερασπιστεί έναν κατηγορούμενο για φόνο και να αποδείξει ότι το θύμα αυτοπυροβολήθηκε στην προσπάθεια του να τραβήξει το όπλο του και να σηκωθεί όρθιος. Ο Βαλαντίγκαμ όχι μόνο κέρδισε τη δίκη αλλά και ένα βραβείο που θα τον συνοδεύει για πάντα.

Κένεθ Πίνιαν

Λέγεται ότι είναι καλύτερο να δίνεις από το να παίρνεις και αυτό είναι σίγουρα σωστό στην περίπτωση που θες να κάνεις σεξ με ένα άλογο. Το 2005, ο Κένεθ Πίνιαν από το Σιάτλ πέθανε από ρήξη εντέρου κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας ερωτικής συνεύρεσης η οποία μάλιστα βιντεοσκοπούνταν κατά την προσφιλή του συνήθεια. Η απονομή του βραβείου Δαρβίνος δεν ήταν για αυτό το κατόρθωμα αλλά γιατί απέφυγε να ζητήσει ιατρική βοήθεια για προφανείς λόγους.

Γκάρι Χόι

Ο Γκάρι Χόι ήταν το 1993 δικηγόρος για τη φίρμα Χόλντεν Ντει Γουίλσον. Στην προσπάθεια του να δείξει σε μια ομάδα εκπαιδευομένων την αντοχή των άθραυστων κρυστάλλων του γραφείου πήρε φόρα και έπεσε πάνω τους. Την πρώτη φορά πήγα ν όλα καλά. Τη δεύτερη έπεσε από ύψος 60 μέτρων στο κενό. Λίγο μετά έκλεισε και η φίρμα του.

Bonus: Έρικ Μπαρσία

Το 1999, ο 22χρονος Έρικ Μπαρσία προσπάθησε να γευτεί την εμπειρία της ελεύθερης πτώσης χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει ευρώ. Για το λόγο αυτό έφτιαξε ένα αυτοσχέδιο bungee από λάστιχα αποσκευών και πήδηξε από μια γέφυρα. Δυστυχώς δεν έγινε ποτέ γνωστό αν το bungee του θα μπορούσε να αντέξει το βάρος του. Ήταν μεγαλύτερο από το ύψος της γέφυρας.

Bonus2: Πάτερ Αντελίρ Αντόνιο

Η προσπάθεια να πετάξει κάποιος με μπαλόνια δεν είναι κάτι καινούριο. Άλλοτε έχει ευτυχή κατάληξη και άλλοτε τραγική. Ο καθολικός ιερέας από τη Βραζιλία Πάτερ Αντελίρ Αντόνιο, όμως, κέρδισε ένα διπλό Βραβείο Δαρβίνος γιατί ενώ είχε την ευκαιρία να αποδεσμευτεί από το «αερόστατο» του προτίμησε να μην το κάνει. Οι άνεμοι τον παρέσυραν στα ανοιχτά και τελικά πνίγηκε. Το διπλό βραβείο οφείλεται στο όρκο αγνότητας που είχε δώσει ούτως ή άλλως ως ιερέας.


men24.gr,the crazy greek blogger









Και μην ξεχνάτε να γίνετε μέλη στις σελίδες που διατηρούμε στο sync, στο twitter ή στο facebook ώστε να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε μας ανάρτηση !!!    


No response to “Βραβεία Δαρβίνος: Η βλακεία έχει και τα όριά της”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails