Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Πρόσφατες έρευνες για το SEX




Σε ποιο σημείο του σώματος κρύβεται το μυστικό του καλού σεξ; Τι θέλουν γυναίκες και άνδρες μετά το σεξ; Ποια η σχέση ροχαλητού και σεξ; Ποια θέση έχει το σεξ στις προτεραιότητες των σύγχρονων γυναικών; Και μήπως τελικά στο θέμα του έρωτα είναι όλα στο μυαλό σου;



Στις άκρες των δαχτύλων το μυστικό του καλού σεξ;

H ικανότητα μιας γυναίκας να φτάσει σε οργασμό κρύβεται στην άκρη των δακτύλων της, υποστηρίζει μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού Journal of Sexual Medicine.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα με μεγαλύτερη ευαισθησία στην αφή είχαν συχνότερους οργασμούς στη διάρκεια του κολπικού σεξ.

Επιπλέον οι γυναίκες με μικρότερη ευαισθησία στην αφή και με χαμηλή ικανότητα να συνδέονται στενά με το αντίθετο φύλο, ήταν λιγότερο πιθανό να φτάσουν σε οργασμό μέσω της σεξουαλικής επαφής.

«Το άγγιγμα είναι μία από τις πιο κρίσιμες αισθήσεις που σχετίζονται με τη σεξουαλική ικανοποίηση», δήλωσε ο Δρ Irwin Goldstein, εκδότης του περιοδικού Journal of Sexual Medicine και διευθυντής σεξουαλικής ιατρικής στο νοσοκομείο Alvarado στο Σαν Ντιέγκο, ενώ πρόσθεσε ότι η σεξουαλική ικανοποίηση έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της γυναικείας ευτυχίας.


Μετά το σεξ oι γυναίκες θέλουν χάδια, οι άνδρες τσιγάρο

Μετά το σεξ οι γυναίκες θέλουν κουβέντα, φιλιά και αγκαλιές, ενώ οι άνδρες προτιμούν να καπνίσουν, να φάνε ή να πιουν, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές.

Μελέτη, που έγινε σε 170 άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο, διαπίστωσε ότι οι γυναίκες είχαν περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να δώσουν μεγαλύτερη σημασία σε συμπεριφορές που συνδέονται με την οικειότητα και το δέσιμο τόσο σε μια μακροχρόνια όσο και σε μια πρόσφατη σχέση.

Οι άνδρες, από την άλλη πλευρά, είχαν περισσότερες πιθανότητες μετά το σεξ να θελήσουν να ανάψουν ένα τσιγάρο ή να επιδιώξουν να ξανακάνουν σεξ.

«Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες συμφωνούν για τη σημασία της μαγικής φράσης ‘’σ 'αγαπώ’’ μετά το σεξ σε μια σοβαρή σχέση», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας, καθηγήτρια ψυχολογίας, Susan Hughes.


Το ροχαλητό σκοτώνει το σεξ

Το ροχαλητό των ανδρών στη διάρκεια της νύχτας ‘’σκοτώνει’’ τη σεξουαλική τους ζωή λένε οι γυναίκες, όπως αποκαλύπτει μια νέα έρευνα που έγινε στην Αυστραλία.

Οι γυναίκες, ηλικίας μεταξύ 18 και 65 ετών, δηλώνουν επίσης ότι το ροχαλητό του συντρόφου τους τις ενοχλεί τόσο που θα προτιμούσαν να κοιμηθούν με τον ήχο μιας βρύσης που στάζει ή ενός ζευγαριού που κάνει σεξ ή τσακώνεται.

Το 50 % των ερωτηθέντων δήλωσε ότι το ροχαλητό έχει καταστρέψει το ρομαντισμό στη σχέση τους, ενώ το 40% παραδέχτηκε ότι κοιμάται σε διαφορετικό δωμάτιο για τα γλιτώσει το … βασανιστήριο.

Περισσότερο από το 30% δήλωσε ότι το ροχαλητό του συντρόφου τους προκαλεί καβγάδες και το 6% αποκάλυψε ότι οδήγησε στη διάλυση της σχέσης.


Οι σύγχρονες γυναίκες δε δίνουν προτεραιότητα στο σεξ

Οι σημερινές γυναίκες εξακολουθούν να μη βάζουν σε πρώτη προτεραιότητα στις σχέσεις τους το σεξ, αποκαλύπτει μια νέα έρευνα. Σχεδόν οι μισές γυναίκες κατέταξαν τη συναισθηματική κατανόηση και την οικειότητα ως τα πλέον σημαντικά κομμάτια μιας σχέσης. Μόνο το 2% έδωσε προτεραιότητα στο σεξ.

Όταν ρωτήθηκαν για την πιθανότερη αιτία τερματισμού μιας σχέσης, το 38 % ανέφερε την έλλειψη συναισθηματικής στήριξης. Και πάλι μόλις το 2 % ανέφερε το σεξ ως αιτία χωρισμού.

«Οι νεαρές γυναίκες του σήμερα είναι ένα μοντέλο σύγχρονης παραδοσιακής γυναίκας με την έννοια ότι της ενδιαφέρει η ανεξαρτησία και η ισότητα αλλά την ίδια στιγμή ενστερνίζονται την πανάρχαια ανάγκη για αγάπη και αφοσίωση», ανέφερε η ψυχολόγος Sally Brampton στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

«Το 85 % των γυναικών λογικά πιστεύουν ότι δεν υπάρχει αυτό που λέμε ‘’τέλεια σχέση’’ αλλά είναι πολύ πιο ευαίσθητες από ό, τι ήταν οι γυναίκες πριν από 25 χρόνια, βάζοντας τη συναισθηματική κατανόηση και την οικειότητα στην κορυφή του καταλόγου των αναγκών τους», πρόσθεσε.


Έρωτας; Είναι όλα στο μυαλό σου

Πεταλούδες στο στομάχι ...Πόνος στην καρδιά ... Είναι όλα στη φαντασία σου; Τι έχει η επιστήμη να πει για όλα αυτά;

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα ο έρωτας δεν είναι ένα βασικό συναίσθημα αλλά μια εξαιρετικά σύνθετη και μεθοδική διαδικασία, που βασίζεται σε 12 περιοχές του εγκεφάλου, οι οποίες συνεργάζονται για να παράγουν και να διατηρήσουν αυτή τη μαγική στιγμή. Και οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι η πρώτη δραστηριότητα του εγκεφάλου ειδικά όσον αφορά τον έρωτα ξεκινά μέσα σε ένα πέμπτο του δευτερολέπτου.

Μερικές από αυτές τις περιοχές του εγκεφάλου είναι οι ίδιες με εκείνες που δραστηριοποιούνται όταν οι άνθρωποι βρίσκονται σε κατάσταση ευφορίας-όπως μετά τη λήψη ναρκωτικών -, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο έρωτας μπορεί να έχει παρόμοια επίδραση στον εγκέφαλο με τη χρήση κοκαΐνης.

Η μελέτη έδειξε ότι ο παθιασμένος έρωτα δραστηριοποιεί περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκονται στο συναίσθημα, στα κίνητρα, στην επιβράβευση, στην κοινωνική γνώση, στην προσοχή και στην αυτοπεποίθηση ή την εικόνα του σώματος.


Ράνια Μαλλίου, men24.gr


Και μην ξεχνάτε να γίνετε μέλη στις σελίδες που διατηρούμε στο sync, στο twitter ή στο facebook ώστε να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε μας ανάρτηση !!!  




No response to “Πρόσφατες έρευνες για το SEX”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails