Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

Πως να απαλλαγείτε από τον νέο ιό του Facebook “Twilight”

Τις τελευταίες μέρες πολλά είναι τα παραπονετικά email από χρήστες του Facebook που έχουν πέσει θύματα ενός νέου ιού “Twilight” στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.


Ο νέος ιός - απάτη που έχει χτυπήσει το Facebook, είναι εμπνευσμένος από την δημοφιλή ταινία “Twilight” κι έχει τη μορφή παιχνιδιού.

Έτσι λοιπόν όπως συμβαίνει με τέτοιου είδους ιούς, εμφανίζεται ένα παράθυρο που λέει στο χρήστη οτι για να εγκαταστήσει και στη συνέχεια να παίξει το υποτιθέμενο παιχνίδι που είναι βασισμένο στη δημοφιλή ταινία, θα πρέπει να κάνει like σ’ ένα παράθυρο που θα εμφανιστεί.

Πατώντας όμως το κουμπί like ο χρήστης εκτός του οτι ενεργοποιεί μία κρυφή διαδικασία που στέλνει τον ιό στους Facebook φίλους του, στη συνέχεια ζητάει από το χρήστη να αποκτήσει πρόσβαση, όπως και κάθε άλλη εφαρμογή που εγκαθιστάται στο δημοφιλές δίκτυο, στα στοιχεία του και στις πληροφορίες του λογαριασμού του.

Αν το επιτρέψει αυτό ο χρήστης λόγο της αγάπης του για την δημοφιλή ταινία, τότε παίρνει μέρος χωρίς να το ξέρει, σε μια online έρευνα, όπου για κάθε άτομο που λαμβάνει μέρος, κάποιος τρίτος κερδίζει λεφτά.

Όσοι χρήστες θέλουν να σβήσουν τον ιό (και κάθε ιό του Facebook) μπορούν απλά να δουν το παρακάτω βίντεο με τις αναλυτικές οδηγίες που κυκλοφόρησε η εταιρία ασφαλείας, Sophos.

Και μην ξεχνάτε να γίνετε μέλη στις σελίδες που διατηρούμε στο sync, στο twitter ή στο facebook ώστε να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε μας ανάρτηση !!!No response to “Πως να απαλλαγείτε από τον νέο ιό του Facebook “Twilight””

Leave a Reply

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε ένα καθημερινό email με όλα τα νέα άρθρα

Related Posts with Thumbnails