Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Θάνατος σε ντοκιμαντέρ μπροστά στην κάμερα





Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα ντοκιμαντέρ στην Βρετανία που θα καταγράψει για πρώτη φορά τον θάνατο ενός ανθρώπου μπροστά στην κάμερα


Στις 12 Μαΐου πρόκειται να προβληθεί το νέο ντοκιμαντέρ του BBC με τον τίτλο Inside the Human Body (Μέσα στο ανθρώπινο σώμα), και ήδη έχουν προκληθεί ποικίλες αντιδράσεις.

Ο λόγος έιναι ότι στο ντοκιμαντέρ εκτός από την υπόλοιπη διερεύνηση του ανθρώπινου σώματος θα προβληθεί για πρώτη φορά στην τηλεόραση η στιγμή που κάποιος άνθρωπος πεθαίνει!

Το ντοκιμαντέρ γενικότερα ασχολείται με το ανθρώπινο σώμα, από τη στιγμή της σύλληψης, στη γέννηση, στην ενηλικίωση ως και το τέλος.

Ο παρουσιαστής της σειράς, Μάικλ Μόσλει δηλώνει: «Το γνωρίζουμε πως θα ο υπάρξουν αντιδράσεις με την προβολή του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ, αλλά πιστεύουμε πως είναι σημαντικό να μην αποφεύγουμε τη συζήτηση για τον θάνατο και όταν είναι δικαιολογημένο να τον δείχνουμε».

Οι υπεύθυνοι του ντοκιμαντέρ έψαξαν πολύ για να βρουν έναν άνθρωπο που δεχόταν να μαγνητοσκοπηθεί η στιγμή που η ψυχή του θα αφήνει το σώμα του ακόμα κι αν δεν την καταγράψει η βιντεοκάμερα. Οι πρώτοι που προσέγγισαν ήταν βαριά άρρωστοι που αναπόφευκτα σύντομα θα έφευγαν από αυτό τον κόσμο. Την πρότασή τους τελικά δέχθηκε ένας 84χρονος καρκινοπαθής, ο Τζέραλντ, ο οποίος όπως δήλωσε με αυτόν τον τρόπο θέλησε να βοηθήσει τους υπόλοιπους ανθρώπους:

«Δεν θέλω να πεθάνω, αλλά αποδεδειγμένα αν δεν συμβεί κάποιο θαύμα, δεν θα είμαι εδώ για πολύ ακόμα... Δεν φοβάμαι. Δεν πιστεύω ότι θα είναι σαν να κόβεις μια ταινία με ένα ψαλίδι, αν και μπορεί. Όπως και να 'χει, έχω τυφλή πίστη στο ότι δεν θα εξαφανιστώ τελείως», είχε πει.

Ο Τζέραλντ άφησε την τελευταία του πνοή στις αρχές του 2011.




Και μην ξεχνάτε να γίνετε μέλη στις σελίδες που διατηρούμε στο sync, στο twitter ή στο facebook ώστε να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε μας ανάρτηση !!!  


No response to “Θάνατος σε ντοκιμαντέρ μπροστά στην κάμερα”

Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails